Arnstrøm

Danmarks skarpeste priser og kvalitet

Arnstrøm log

Højvolts og lavvolts batterier

Hvad er volt/spænding?

Spænding også kendt som elektrisk potentialforskel eller elektrisk tryk er forskellen i ladning mellem to punkter i et elektrisk felt. Jo større forskellen i energi mellem disse to punkter er, jo større er spændingen. Mængden af ​​spænding måles i volt (V), afledt af den italienske fysiker Alessandro Volta, der er krediteret som opfinderen af ​​det elektriske batteri.

Højere spændinger resulterer i mere strøm til en elektronenhed. Elektroniske enheder såsom en vaskemaskine, er designet til at fungere ved visse spændinger. For meget spænding kan beskadige kredsløbene, men for lav spænding kan hæmme ydeevnen.

Hvordan fungerer lavvoltsbatterier?

Lavspændingsbatterier har typisk en spænding på under 100V. Da batterierne har mindre tryk, har de også mindre strøm. Da lavspændingsbatterier aflader energi langsommere, har disse systemer en tendens til at have problemer med at dække opstartsbelastninger, hvilket kræver yderligere assistance fra nettet eller solenergi til at levere øjeblikkelig strøm. Dette er en af ​​de største fejl ved lavspændingssystemer. Lavspændingssystemer er dog meget nemmere at installere og opgradere. Du vil ofte se flere batterier forbundet parallelt (hvis den nominelle spænding er kompatibel med inverteren) eller i serie for at øge den samlede spænding. De har en tendens til at have et mindre fysisk fodaftryk, er billigere at fremstille og er på nogle måder sikrere. Da LV-batterier har en højere strøm, kan de køre kontinuerligt uden at overskride temperaturgrænserne, hvilket resulterer i en køligere strømforsyning og optimal opladningstid.

Selvom LV-batterier har brug for flere forbindelser for at give mere strøm, er lavspændingsbatterisystemer gode til off-grid-systemer og brugere, der leder efter stort kapacitetspotentiale med et medium til lavt energibehov.

Et lavspændings- og højspændingsbatterisystem handler dog ikke kun om det batteri, du vælger. Inverteren spiller også en afgørende rolle. Hver inverter kommer med et batterispændingsområde [V], denne spænding angiver, om en inverter kan håndtere et høj- eller lavspændingsbatteri. Typiske batteriinvertere, der er klassificeret til 48V eller derover, kan håndtere både HV- og LV-batterier.

Hvordan fungerer højvoltsbatterier?

Højspændingsbatterier er et nyere fænomen inden for solcelleindustrien. Sammenlignet med LV-batterier tilbyder højspændingsbatterier en højere afladningshastighed for at understøtte højere belastningskrav. Højspændingsbatterisystemer er normalt vurderet til omkring 400V. Disse systemer kan oplade og aflade hurtigere end lavspændingsbatterier og kan dække de hurtige efterspørgselsstigninger fra startudstyr.

I et højspændingsbatterisystem har inverterne en tendens til at tillade færre batteriforbindelser (ca. 3 batterier), men de enkelte batterier selv er meget større i kapacitet. Hvad mere er, når du idriftsætter et solcelleanlæg til hjemmet med et højspændingsbatteri, kan du øge effektiviteten af ​​hele systemet. Dette skyldes, at DC-busspændingen normalt er omkring 300-500V, og strømmen, der løber til inverteren fra batteriet, er væsentligt lavere. Derimod, når du vælger et lavspændingsbatteri, skal invertere arbejde hårdere for at reducere indgangsspændingen på 300-500V til under 100V. Dette resulterer i et tab af energi og et mindre effektivt system.

Højspændingsbatterier er perfekte til husholdninger eller erhvervsejendomme med usædvanligt større energibehov. Så hvis du leder efter hurtigere op- og afladning, er et HV-batteri det rigtige valg for dig.

Hvilket batteritype skal du vælge?

Forhåbentlig ville du fra denne blog have fået et mere dybtgående indblik i forskellen mellem højspændings- og lavspændingsbatterier. I solcelleindustrien vil du se, at selvom der er en stigning i HV-batterier, vil de fleste solcellemærker give brugerne begge muligheder. Hvis du er en husejer i Danmark, og ønsker at vi installerer det bedste solcellebatteri, så kontakt vores grønne team. Vi har opsat flere hundrede batterianlæg og har massere erfaring med at installere både højspændings- og lavspændings-solcellebatterisystemer. Vi er VE- certificerede solcelleinstallatører. Ring til os i dag, så kan vi sammen tage en snak om den rigtige løsning for dig!

SPØRGSMÅL

Ofte stillede spørgsmål

Få et overblik over nogle af de spørgsmål, som vi oftest får i vores FAQ sektion.

Portræt af Daniel Wollbrecht
Har du nogle spørgsmål?

Du er altid mere end velkommen til at ringe til vores kundeservice, så står vi klar til at hjælpe dig!

Produkter

Der vil på produkterne være mellem 10-25 års garanti afhængig af hvilken type løsning du vælger.

Montering

Gennem arbejdsforeningen Teqniq har vi en aftale, som dækker op til 150.000 kr.

Solceller vil typisk give en betydelig månedlig besparelse, afhængig af lånet kan det i flere tilfælde dække de månedlige afdrag.

Det er altid en fordel at placere paneler mod syd, dog vil placeringer i øst/vest ligeledes give en betydelig produktion.

Vores solceller producerer også energi selvom solen ikke skinner direkte på panelet.

Efter installationen af dit solcelleanlæg vil du modtage et GSRN-nummer du bruger til at tilmelde dig en produktionsleverandør.

Denne leverandør vil være aftager af dit overskydende strøm som foregår automatisk. Du modtager typisk en opgørelse én gang i kvartalet.
Du kan med appen selv følge med hvor stor en del af din produktion som er solgt.

Typisk skal du vælge et anlæg der producerer 70% af dit fremtidige strømforbrug.

Vælger du et hybrid anlæg med batteripakke kan du med fordel forøge størrelsen til 90% af dit fremtidige strømforbrug.

Et hybrid solcelleanlæg er en løsning med en tilhørende batteripakke. Dette er en klar fordel, da du kan gemme den overskydende strøm på batteriet til senere brug.

I Danmark har de fleste husstande 3 faser, også kaldet L1, L2, L3, som inverteren fordeler den producerede strøm ud på.
Det er vigtigt man har en summationsmåler der kan samle måling i disse 3 faser for at sikre mest udbytte af den solenergi der bliver produceret.